Täydet kuusi pinnaa vuoden alkuun

6.1.2020

Joona Heritty laukoi liigauransa avausmaalin Sievin verkkoon. (calahan.kuvat.fi)
Joona Heritty laukoi liigauransa avausmaalin Sievin verkkoon. (calahan.kuvat.fi)
Juppe Kunnas alkaa löytää maalivirettään. Tuloksena maalit Sievin ja Riemun verkkoon. (calahan.kuvat.fi)
Juppe Kunnas alkaa löytää maalivirettään. Tuloksena maalit Sievin ja Riemun verkkoon. (calahan.kuvat.fi)

Mad Max pelasi tulokseltaan täydellisen loppiaisviikonlopun. Lauantaina kaatui Sievi kotihallissa lukemin 6-5 (4-1) ja loppiaisena Jyväskylän reissu Riemun vieraaksi toi niin ikään täyden pistepotin maalein 2-5 (0-3). Valmennukselle jäi voitoista huolimatta miettimistä, sillä koiralauman peliesitykset ailahtelivat rajusti otteluiden sisällä. Molemmissa matseissa avauspuolikkaat olivat Mäxeiltä suvereenejä esityksiä, joissa maalilukemat olisivat voineet olla isommatkin. Toisilla jaksoilla koiralauma oli sen sijaan vaikeuksissa puolustaessaan johtoaan. Mad Maxin tehokkaimmat viikonlopun matseissa olivat neljän tehopisteen Mikko Heritty, Justus Kunnas ja Yasar Elbeller. Joona Heritty pelasi kaksi hienoa matsia ja iski Sieviä vastaan liigauransa kaksi ensimmäistä maalia.

”Tärkeät 6 pistettä heti uuden vuosikymmenen alkuun. Molemmissa peleissä toistui jostain syystä sama kaava. Hallittiin ensimmäisiä jaksoja ja tehokkaammalla viimeistelyllä pelit olisi saatu käteltyä jo taukoon mennessä, mutta varmaan haluttiin antaa ainakin yleisölle viihdettä ja päästettiin vastustajat, Sievi lauantaina ja Riemu tänään, peliin ihan turhaan mukaan. Onneksi saatiin ryhtiliikettä aikaan kuitenkin, jotta saatiin tärkeät pisteet sekä kotoa ja vieraista. Olen tyytyväinen pistepottiin, mutta tasaisuus pitää jostain kaivaa esiin, jotta saadaan lyötyä kunnon haaste kärkijengeille, jotka tulevat seuraavaksi vastaan”, mietiskeli päävalmentaja Tomi Tuominen Riemu-pelin jälkeen.

”Saatiin matsiin mahtava alku, kun heti aloituksen jälkeen Mige Heritty laukoi meille 0-1 johdon, kun kello näytti vasta 4 sekuntia! Tämän jälkeen peli oli täydellisesti meidän hallinnassa koko ensi jakson. Riemun hyökkäysyritykset pysäytettiin kerta toisensa jälkeen miehekkäällä ja organisoidulla puolustuspelaamisella. Paikkoja rakennettiin lukuisia ja hyvällä onnella ja viimeistelyllä olisi saatu kolmesta viiteen maalia lisää. Tauolla valmennus painotti, että sama draivi jatkuisi toisella puoliajalla eikä Riemua saa päästää peliin mukaan. Jostain syystä kuitenkin puheet ja jalat jäivät koppiin ja ensimmäiset 10 minuuttia oli todella vaikeat. Riemu teki kaksi maalia ja kampesi peliin mukaan. Loppua kohden kuitenkin saatiin taas peli paremmin raiteille ja Riemun reikäpaidan mukaan ottaminen ei tuonut tasoitusta. Pojat pelasi lopun fiksusti ja suurella sydämellä”, kertasi valmentaja Jallu Mäkelä Riemu-pelin kulkua.

”Isoin takaisku pelissä oli kuitenkin Matti Jussilan loukkaantuminen ja siitä varmaan saadaan lähipäivinä tietoa kuinka pitkä huili on tulossa. Mielestäni joukkue taisteli hienosti vaikeasta toisen jakson alusta huolimatta ja erityisesti Johe Heritty jatkoi loistavia otteita pohjapelaajana. Myös parhaana pelaajana palkittu Juppe Kunnas pelasi pirteästi. Ennen kaikkea koko joukkueen iso voitto, joka loi itseluottamusta loppukautta silmällä pitäen. Eniten mietittävää valmennukselle on siinä miten paketti saadaan pidettyä kasassa koko 40 minuuttia. Tästä on kiva lähteä valmistautumaan ensi lauantain kuumaan paikallisderbyyn, johon ei tarvitse erikseen joukkuetta herätellä. Toivottavasti tupa on täynnä, sillä luvassa on tunnetta täynnä oleva matsi, johon ei ole pienintäkään aikomusta lähteä peruuttelemaan”, loi Mad Max -ikoni Jallu Mäkelä katsetta jo tulevaan paikallismatsiin.

Mad Max vahvisti täydellä pistepotilla asemiaan kamppailussa pudotuspelipaikoista. Kamppailu jatkuu kuumana ja todellinen herkkupala onkin siis luvassa heti tulevana lauantaina, kun sarjakärki Akaa Futsal tulee naapuripitäjästä vierailulle Apian hornankattilaan.