Mad Maxin voittoputki sai jatkoa

12.1.2020

Jan Holm pelasi huippupelin maalillaan. (calahan.kuvat.fi)
Jan Holm pelasi huippupelin maalillaan. (calahan.kuvat.fi)

Mad Max jatkoi voittoputkeaan sarjakärki Akaa Futsalin kustannuksella. Kuuma paikallismatsi päättyi koskilaisten 5-3 (1-1) voittoon. Matsi tarjoili yleisölle futsalin kaikkia hienouksia ja jopa joitakin törkeyksiäkin. Yhtä kaikki, matsi ei varmasti jättänyt ketään kylmäksi Apian hornankattilassa.

Matsi alkoi Akaa Futsalin hallinnassa ja vieraiden taitava pelinrakentelu ajoi koiralauman puolustuskannalle. Avausjaksolla Akaa onnistui kuitenkin tekemään vain yhden maalin, kun Dusan Milojevic osui. Mäxien nöyrä puolustaminen toi tulosta ja Akaan hyökkäysten paras terä saatiin tylsytettyä. Avauspuolikkaan loppupuolella koiralaumakin alkoi saada hyökkäyspelin juonesta kiinni. Akaa Futsalin jouduttua virhevaikeuksiin pääsi Justus kokeilemaan tasoitusta kympin täplältä, mutta laukaus kilahti vain maalin tolppaan. Koskilaiset kuitenkin onnistuivat tasoittamaan Mikko Matinaron hienolla nostolla. Mikko Heritty tarjoili nopealla oivalluksellaan hienon syötön osumaan.

Toinen jakso alkoi kotijoukkueen kannalta murheellisesti, kun Petri Grönholm viimeisteli Akaan toisen maalin avauskuvion jälkeen. Muuten Mäxit onnistuivat hyydyttämään Akaan avauspelaamista, mutta tässä tilanteessa vartiointi petti pahemman kerran. Akaa karkasi jo kahden maalin johtoon, kun Rafael Giorgio suti takatolpalta pallon verkkoon. Maalia edeltävässä tilanteessa Mad Max sai pallon jo maaliviivalle asti, mutta harmittavasti Akaa kuittasi heti. Mäxit eivät kuitenkaan lannistuneet vaan lisäsivät kierroksia koneeseen. Nopean vastaiskun päätteeksi Justus Kunnas kahvitti Akaa-veskari Kasper Kankaan ja sijoitti kavennuksen jälleen Mikko Herityn tarjoilusta.

Mad Maxin sitkeä pelaaminen toi tulosta, kun synttärisankari Mika Jussila kuritti entistä seuraansa ja laukoi tasoituksen Kim Lingmanin pallonriiston jälkeen. Tasoituksen jälkeen mentiin vauhdikkaasti ja johtomaalin olisi voinut tehdä kumpi tahansa joukkueista. Kotijoukkue oli kuitenkin tehokkaampi, kun Mikko Matinaro väänsi pallon joukkueelleen ja pelasi Kim Lingmanin nokikkain maalivahdin kanssa. Tämä nokkapokka päättyi Lingmanin tyylikkääseen sijoitukseen veskarin jalkojen välistä maaliin. Kotiyleisö oli luonnollisesti haltioissaan.

Akaa otti reikäpaitapelin käyttöön välittömästi ja jahtasi tasoitusta ylimääräisen kenttäpelaajan turvin. Mäxien puolustuspaketti oli kuitenkin hyvin kasassa ja loput hoiteli huippupelillään maalivahti Jan Holm. Holm iski hienon päivätyön huipennukseksi lopullisen niitin akaalaisten verkkoon sijoittamalla pallon kauniisti tyhjänä ammottaneeseen maaliin.

”Olipahan peli! Hemmetin ylpeitä ollaan Tompan kanssa siitä työmoraalista, mikä tänään oli koko joukkueella. Jo viikolla oli aistittavissa pelaajista, että tänään saadaan hyvä tulos. Akaa pyöritti peliä ajoittain mallikkaasti, mutta mitään paniikkia ei kuitenkaan meille tullut. Puolustettiin hyvin, voitettiin kaksinkamppailuita ja saatiin laitettua Akaa ajoittain ahtaalle ja sitä kautta pakotettiin heitä tekemään virheitä, mistä päästiin tekemään maaleja. Noudatettiin sovittua pelisysteemiä, reagoitiin nopeasti ja fiksusti vastustajan peliin ja lopun alivoima toimi taas kerran loistavasti.

Uskon, että oli yleisöön menevä peli ja täytyy antaa myös heille kiitos kannatuksesta. Ajoittain peli meni hieman kuumaksi, mutta se kuuluu näihin peleihin ja valmistaa taas joukkuetta tuleviin koitoksiin. Mutta matka jatkuu. Tämän viikonlopun saa nautiskella ja ensi viikolla jatketaan työntekoa.

Niin kuin kuuluttaja sanoi, kuka vaan olisi voitu palkita, mutta parhaana palkittu Jan Holm teki torjunnoillaan joukkueelle voittamisen mahdolliseksi ja kruunasi vahvan pelin uran ensimmäisellä liigamaalillaan”, hehkutteli valmentaja Jallu Mäkelä matsin jälkeen.

Mainittakoon vielä loppuun, että myös Etelä-Pirkanmaan Osuuspankin taukoviihteeksi järjestämä rankkarikisa päättyi Valkeakosken selvään voittoon. Lauantai oli siis vahvasti koskilaisten.