Juha Ojanperä treenauttaa Mad Max -veskareita

4.2.2020

Juha Ojanperä on kerännyt valmennuskokemusta maajoukkueista. (arkistokuva Leo Hynninen)
Juha Ojanperä on kerännyt valmennuskokemusta maajoukkueista. (arkistokuva Leo Hynninen)

Mad Maxin valmennusryhmään on tällä kaudella liittynyt myös Juha ”Julli” Ojanperä, joka vastaa maalivahtien valmennuksesta. Peliurallaan pari kautta 2009-2011 Mäxeissä viihtynyt Ojanperä on kerännyt valmennuskokemusta sekä Ilveksestä että maajoukkueista.

 

Julli, mikä sai miehen lähtemään taas koiralauman matkaan?

 ”Tuomisen Tomppa kai se kuitenkin suurin syyllinen tähän on, kun on yhteistä taustaa U19-maajoukkuetoiminnasta. Aikanani viihdyin seurassa pelihommissa ja nyt on mukava antaa oma pieni panokseni tähän projektiin.”

 

Nappasit vuonna 2011 Mad Max of the Year -palkinnon esityksistäsi tolppien välissä. Mikä estää sinua vielä pelaamasta näiden vuosien jälkeen?

”No joo. Ikää ja kokemusta on ainakin tullut sen verran lisää tuon jälkeen, että ollaan jo hyvinkin ehditty tutustumaan ikämiespalloiluun. Ei kai pelaamista mikään ole estänyt tai estä, mutta siinä kohtaa pelihommat liigatasolla jäi, kun ei ehtinyt enää harjoittelemaan kunnolla.”

 

Miten Mad Max on muuttunut 10 vuoden aikana ja miten koet Tomi Tuomisen roolin Maxien valmentajana?

”Näkisin, että seura on kokonaisuudessaan pystynyt kehittämään toimintaansa ja toimii laajemmalla rintamalla nykyään. Edustusjoukkueessa se on näkynyt mm. siinä, että ollaan pystytty panostamaan osaavaan valmennukseen ja sitä kautta kehittämään harjoittelua ja itse peliä. Samaa kehitystä on tapahtunut paljon koko lajissa tänä aikana. Eiköhän tämä ja se asia, että puitteet on kunnossa tee seurasta pelaajillekin kiinnostavan vaihtoehdon. Tomppa vaatii valmentajana aina pelaajiltaan täyden panoksen ja elää itsekin peleissä vahvasti mukana. Uskoisin, että aiempaan verrattuna peleissä nähdään aktiivisempi ja näkyvämpi persoona valmentajana.”