Fysiikkavalmentaja Marko Demidoff mukaan koiralaumaan

29.3.2020


Mad Maxin valmennustiimi vahvistuu entisestään, kun Marko Demidoff liittyy mukaan koiralaumaan fysiikkavalmentajan ominaisuudessa. Mad Max -toimitus tavoitti tuoreen vahvistuksen vastailemaan muutamaan kiperään kysymykseen.

 

Kuka on Marko Demidoff?

Olen urheilijoiden fysiikkavalmennukseen erikoistunut fysioterapeutti ja osteopaatti Espoosta. Aikaisemmin olen työskennellyt aktiivisesti voimistelussa, jalkapallossa sekä nuorten futsalistojen henkilökohtaisena fyysisenä valmentajana. Toimin arjessani myös monen yksilöurheilijan tukena. Lisäksi olen ollut mukana nyt kolmen vuoden ajan Suomen U19-futsalmaajoukkueessa ja jatkan sitä työtä innokkaana.  

Miten näet fysiikkapuolen valmennuksen nykypäivän futsalissa ja miten koet sen kehittyvän tulevaisuudessa?

Liigatasolla fyysisen valmennuksen taso on minulle toistaiseksi arvoitus. Nuorten maajoukkuepelaajien osalta tilanne on tutumpi - käytännössä monellakaan ei ole tukea fyysiseen harjoitteluun, joten siinä on suuri kehityskohde seuratasolla.

Nykypäivän futsalpelaajan tulisi ehdottomasti olla nopea, vahva sekä omata erinomainen reaktio- ja suunnanmuutoskyky lukemattomien muiden ominaisuuksien ohella. Ammattimainen järjestelmällinen harjoittelu fyysisten ominaisuuksien kehittämiseksi on ehdoton edellytys, jotta suomalaiset futsalpelaajat voivat ottaa askelia eteenpäin. Taktis-taidollisesti suomalaiset ovat jo Pohjoismaiden eliittiä, mutta urheilullisten ominaisuuksien kehitys vie meitä yhä korkeammalle kansainvälisessä kilpailussa.

Tulevaisuudessa toivon, että seurat panostavat fyysiseen harjoitteluun ja palkkaavat osaajia fyysisen valmennuksen rooleihin.

 

Mikä sai sinut lähtemään mukaan Futsal Mad Maxin valmennustiimiin ja mitä uusia ajatuksia / tuulia tuot joukkueelle?

Ehdottomasti uudet haasteet ja mahdollisuus toimia futsalissa seuratasolla. Seuran päävalmentaja ja maalivahtivalmentaja ovat tuttuja U19-maajoukkueesta, joten on mahtavaa päästä mukaan yhteistyöhön tuttujen valmentajien ja uusien toimijoiden kanssa. Lisäksi futsal on hieno laji.

Tuon osaltani mukaan ennen kaikkea osaamista fyysisen harjoittelun suunnittelusta ja toteuttamisesta. Joukkuelajeissa pelaajien yksilöllinen harjoittelu on tärkeä osa-alue, johon tulen painottamaan työtäni.

Lisäksi terveydenhuollon ammattilaisena voin tukea pelaajia kuntoutumisprosesseissa ja vammariskiä vähentävässä harjoittelussa. Toivon, että omalla persoonallisella työotteella luon myös positiivista yhteishenkeä, joka siivittää koko joukkuetta taustoineen hyviin suorituksiin.

 

Millaisena koet lähtötilanteen ja miten muutos tulee näkymään parketilla ensi kaudella?

Lähtötilanne on tietysti mielenkiintoinen monellakin tapaa. Fyysinen valmennus ottaa uusia askelia seurassa ja nähtäväksi jää, millaisia tuloksia saadaan aikaan lyhyellä ja pitkällä aikavälillä. Haluan pikimmiten tutustua pelaajiin ja taustatiimiin, jotta saadaan työt käyntiin.

Ensi kautta voin vain spekuloida. Parhaassa tapauksessa näemme vahvemman, nopeamman ja kestävämmän Mad Maxin kuin koskaan aikaisemmin. Tavoitteet ovat korkealla.

 

Mitä mieltä olet tämän hetken valmennustiimistä?   

Erinomainen valmennustiimi, joka on osittain minulle tuttu. Ei ole sattumaa, että he ovat myös maajoukkueen palveluksessa. Hyvillä mielin ja suurilla odotuksilla liityn mukaan.