RAPORTTI: Harjoitusottelu Akaa Futsal - Mad Max

5.9.2020


Raportin tarjoaa Pitkän Jussin Putki Oy

Akaa Futsal - Mad Max 4.9 klo. 18:30 @ Toijalan monitoimihalli

 

Mad Maxin toinen ottelu pre-seasonilla pelattiin perjantaina 4.9 klo. 18:30 Toijalassa. Vierasjoukkuetta isännöi paikallisvastustaja Akaa Futsal, joka oli Futsal-Liigan 19/20 runkosarjan piikkipaikalla, ennen kuin kausi julistettiin päättyneeksi.

 

Akaa marssitti kentälle Valtteri Wähä-Verkkomäkeä lukuunottamatta kaikki sopimuspelaajansa. Tosin pelaajavalmentaja Jovan Stankovic keskittyi tänään ainoastaan valmennuspuuhiin. Maalilla Kasper Kangas urakoi koko pelin.

 

Mad Max oli liikkeellä 10+2 vahvuisella kokoonpanolla. Veeti Häätylä, Akseli Tiensuu, Matti Jussila, Arttu Haataja, Joona Heritty ja Ville Kauppinen joutuivat jättämään ottelun väliin. Ainoastaan Haatajaa odotetaan takaisin kokoonpanoon huomiseen KaDy-vääntöön. Torjuntavuorossa oli Jan Holm.

 

Mäxit olivat avausjaksolla unessa ja Akaa hyödynsi maalipaikkansa kahdesti. Markus Rautiainen siirsi sivurajapotkun Juhana Jyrkiäiselle, jonka vasemman jalan laukaus painui pitseihin. Dusan Milojevicin syötön jälkeen vahva pivotpelaaja Petri Grönholm väänsi tyypilliseen tyylinsä itsensä vapaaksi ja sijoitti Umbron maaliverkkoihin. Jakson edetessä oransseissa esiintynyt vierasjoukkue pääsi paremmin peliin mukaan, mutta tauolle paineltiin tilanteessa 2-0.

 

Tauon jälkeen kentälle asteli sisuuntunut koiralauma. Riku Raikko esitti upean harhautuksen, jonka jälkeen petasi Mikko Matinarolle maalipaikan. Matinaron kääntölaukaus tuotti tulosta ja Kankaan nolla oli vihdoin murrettu. Pian Yasar Elbeller prässäsi pallon Akaa-puolustukselta ja siirsi pallon Justus Kunnakselle. Kunnas tykitti kovaa ja tarkasti tasoitusmaalin.

 

Ajassa 26:39 jatkui Raikko-show. Mika Jussila pelasi sivurajan takaviistoon noin 12 metriin, josta Raikko sijoitti pallon vastustamattomasti uuniin. Rinnalle ja ohi, mutta lisää oli luvassa, molempiin päihin.

 

Kampuksen Dynamosta Akaaseen siirtynyt Markus Rautiainen tasoitti ottelun nopeasti, mutta aiheutti myös rangaistuspotkun toisessa päässä. Rautiainen esti kädellään Elbellerin syötön, joten hyvällä pelipäällä ollut Kunnas asteli laukomaan rankkaria 6 metrin täplältä. Varma sijoitus ja taululle lukemat 3-4.

 

Vastaavasti nyt oli kuitenkin Akaan vuoro tulla rinnalle ja ohi. Ensin Grönholm ohjasi upeasti Rautiaisen laukauksen ohi Holmin. Kolme minuuttia ennen loppua Jussi Nyström tarjoili kulmapotkusta paikan Milojevicille, jonka laukaus sujahti oikeaan alakulmaan ja sytytti maalilampun.

 

Välittömästi oranssipaidat lähtivät hakemaan tasoitusta nostamalla viidennen kenttäpelaajan mukaan hyökkäykseen, minkä seurauksena Grönholm kruunasi iltansa hattutemppuun ja Matinaro iski Jussilan syötöstä komean "ylivoimamaalin".

 

Lopputulos 6-5. Akaa maalin verran parempi tiukan taiston jälkeen.

 

 

Otteluiden muodossa kautensa avannut Mikko Heritty oli pohdiskelevalla tuulella taiston tauottua.

 

"Hyvä ja rehti treenimatsi. Sopivasti tunnetta mutta ei mitään ylilyöntejä. Ottelu eteni aikalailla täysin samalla kaavalla, mitä muutamat edelliset kohtaamisetkin Akaan kanssa. Alku oli vähän hakemista ja puolustuskannalle joutumista, jonka johdosta kaveri parin maalin karkumatkalle.

 

Toisella jaksolla saimme enemmän otetta pelistä ja pariin kertaan johtoaseman, jota seurasi muutama vähän synkempi minuutti. Ottelun olisi voinut voittaa kumpi tahansa. Tekeminen ei ollut vielä valmista mutta suunta on oikea."

 

Huomenna Mad Max reissaa Mikkeliin otteluun Kampuksen Dynamoa vastaan, kun taas Akaa Futsalin pelaajia voi nähdä paikallisessa futispuulaakiturnauksessa.

 

Akaa Futsal-Mad Max 6-5 (2-0)


01:24 1-0 Juhana Jyrkiäinen (Markus Rautiainen)
05:27 2-0 Petri Grönholm (Dusan Milojevic)
21:34 2-1 Mikko Matinaro (Riku Raikko)
23:36 2-2 Justus Kunnas (Yasar Elbeller)
26:39 2-3 Riku Raikko (Mika Jussila)
29:04 3-3 Markus Rautiainen (Juhana Jyrkiäinen)
29:38 3-4 Justus Kunnas 6m rp
31:56 4-4 Petri Grönholm (Markus Rautiainen)
36:54 5-4 Dusan Milojevic (Jussi Nyström)
38:43 6-4 Petri Grönholm (Dusan Milojevic) tm
39:40 6-5 Mikko Matinaro (Mika Jussila) im