Mad Max jatkoaikavoittoon GFT:stä

02 December 2022

Vaikka GFT on pelannut vahvan alkukauden, ei koiralauma antanut tänään tuumaakaan periksi maajoukkuepelaajia vilisevälle joukkueelle. Koiralauman rähinä puri tänään, mutta jännitystä pidettiin yllä aina jatkoajalle asti.

Ensimmäinen puoliaika alkoi Maxien kannalta vahvasti. Mika Jussilan syöttö sivurajasta löytää Manu Kuisman, joka pystyy yllättämään GFT-konkarimaalivahdin Antti Koivumäen maalilta. Kohta sen jälkeen Miika Hosion syöttövirhe menee suoraan Matti Jussilan jalkaan, joka taiteilee vasurilla pallon maaliin ja Maxit karkaavat jo kahden maalin johtoon.

Ennen kuin ensimmäinen puoliaika on puolessa välissä, Nico Seeck kamppailee pallon kovalla tahdolla maalin edustalle ja Matti Jussila tarjoilee kotiyleisölle aiheen juhlaan toisella maalillaan ja tilanne on jo 3-0 kotijoukkueelle.

Henri Alamikkotervo kaunistelee hieman lukemia GFT:lle ennen puoliajan päättymistä ja tauolle mentiin tilanteessa 3-1.

Toisen puoliajan alkuun Eetu Kaikkola pistää Maxit ahtaalle ja takoo parin minuutin sisään kaksi maalia. Kaikkola on ollut hurjassa vireessä koko syksyn ja on yksi vaarallisimpia GFT:n pelaajia nuoresta iästään huolimatta.

Peli pyörii pitkään tasatilanteessa ja jännitys kasvoi korkealla kotihallissa.

Eero Kaisto teki upean maalin vajaan neljä minuuttia ennen peliajan päättymistä. Hosio ei voinut kokeilla riskialtista pysäytystä, koska hänellä oli kortti alla ja Kaisto pääsi karkuun ja yllätti Koivumäen maalilta. Maali on nuoren maxitaiturin ensimmäinen liigassa. Johtoasema ei kuitenkaan kestä kauan ja Teemu Arponen tuo GFT:n tasoihin vain puolitoista minuuttia ennen pilliä.

Mad Max pääsee vielä yrittämään 13 sekuntia ennen peliajan päättymistä 10 metrin vapaapotkulla ratkaisua, kun Hosio ottaa joukkueelleen kuudennen rikkeen

Jatkoajalle jää rikkeet voimaan, joka ehkä laittoi GFT:n hieman varomaan lisärikkeitä taululle jäädessä 6 rikettä toiselta puolikkaalta. Tahto voittaa leimasi peliä ja vauhti oli kova. Tasatilannetta yritettiin purkaa lentävillä maalivahdeilla, mutta niilläkään ei tulosta syntynyt. Rikkeet koituivat sitten kuitenkin GFT:n kohtaloksi kun Mika Jussila ampuu sisään 10 metrin vapaapotkun GFT:n otettua seitsemännen rikkeensä. Mad Max voitti pelin lukemin 5-4.

Eero Kaiston maalitili auki liigassa

– Totta kai pakko olla tyytyväinen  voittoon ja vielä joukkuepelin kautta. Pieni pettymys, että ei pystytty ottamaan kaikkia kolmea pistettä, vaikka otettavissa oli, kertoo Kaisto tunnelmiaan heti pelin jälkeen

– Ennen peliä keskityttiin siihen, että tehdään vastustajan pelaaminen hankalaksi eikä missään tilanteessa saa GFT:tä päästää helpolla. Luotettiin että omalla pelillä tulos tulee, kun tehdään sovittuja asioita.

Viikon päästä on edessä Mad Max – SoVo perjantai-iltana 9.12.2022 klo 19.30. Kaisto pohtii jo hieman tulevaa: – Ensi viikolla on varmasti tulossa varsin erilainen peli. SoVo tarjoaa paljon yksilötaitoa, mutta ei ole yhtä organisoitunut vastustaja kuin GFT. Samalla teesillä tullaan menemään, että oma keskittynyt suoritus varmasti riittää pisteisiin.