Lauantaina pelataan Turussa TPK:ta vastaan toiseksi viimeinen runkosarjan ottelu

Kuvan tekijä Kuvaaja Jarno Mäkinen09 March 2023

TPK ei ole taittanut koiralauman niskaa kertaakaan parin liigavuotensa aikana, mutta nyt mennään Samppalinnan monttuun ja kotijoukkue tarvitsee pisteitä välttääkseen liigakarsinnan. Henkiinjäämisen taistelu voi tuoda lisää jalkoja turkulaisten kotikentälle.

Tomi Tuominen uskoo salaisuuden löytyvän omasta ehjästä pelaamisesta:

- En usko, että sarjatilanne erityisesti vaikuttaa heidän tekemiseensä. Varsinkin viimeisissä peleissään tuloksista huolimatta on TPK noudattanut pelitapaansa ja uskon että meitä vastaan tilanne pysyy samana. Varmasti ovat jotain jippoja keksineet tauon aikana lisää.

- TPK on tasainen ja hyvä ryhmä. TPK:lla on ollut kaudella samoja vaikeuksia kuin esimerkiksi meillä, eli paikkoja luodaan paljon, mutta tehokkuutta tarvitaan lisää. Kyllä meidän pitää pystyä pelaamaan mahdollisimman ehjä 40 minuuttinen mikäli pisteitä halutaan Samppalinnasta ottaa matkaan.

- Tasainen ryhmä höystettynä hyvällä ylivoimapelaamisella on TPK:n vahvuus, joten melkein kaikki pelaajat tähän voisi nimetä kun mietitään seuraamisen arvoisia pelaajia, mutta nostetaan nyt vaikka meillekin tutut nimet esiin eli Atte Ekholm ja Valtteri Kaarna.

Eero Kaisto on valmiina viikonlopun taisteluun pisteistä.

- Voisi kuvitella, että TPK:lla on ainakin tunne kunnossa viikonloppuna, mutta toisaalta se voi näkyä myös puristamisena, kun pisteille on kova tarve. TPK on joukkueena aika tasavahva, mutta jos joitain pelaajia pitää nostaa esiin niin vahva pivot pelaaja Joona Forsström on aina vaarallinen, toteaa Kaisto.

 

Pudotuspelit lähestyvät ja joukkue tähtää jo kauden tärkeimpiin peleihin.

Joukkueen valmius pelata pudotuspelit on ihan hyvällä mallilla tälle hetkellä. Flunssa-aallot ovat hiukan vaivanneet joukkuetta, mutta loukkaantumislista on kuitenkin alkanut lyhentymään. Keskittyminen on ollut pitkälti oman peruspelaamisen kehittämisessä.

Minkä joukkueen Mad Maxien nuori taituri haluaisi kohdata pudotuspeleissä puolivälierissä:

- Vaikea sanoa, mikä lopulta olisi mieluisin vastustaja. Kärkijoukkueet ovat suhteellisen erilaisia. Ei siis isompaa merkitystä mikä joukkue vastaan asettuu, kaikki lähdetään kuitenkin kaatamaan.

Kaksi viimeistä runkosarjan ottelua enää siis jäljellä

Turku, Samppalinna 11.3.2023 klo 13.30

Akaa, Akaa Areena 18.3.2023 klo 16.00