Mikko Matinaro edustaa Viron futsalmaajoukkuetta Tanskassa

Kuvan tekijä Viron futsalmaajoukkue11 December 2023

Futsal Mad Maxin Miesten Futsal-Liiga joukkueen kapteeni Mikko Matinaro edustaa Viron futsalmaajoukkuetta parhaillaan alkavassa Nordic-Baltic turnauksessa Tanskassa.

- Olen syntynyt Virossa, Tallinnassa. Ja omaan Viron kansalaisuuden toisen vanhempani kautta, ja Suomen kansalaisuuden toisen vanhempani kautta. Olen siis kaksoiskansalainen, kertoo Matinaro taustastaan, mikä mahdollistaa maajoukkuepelaamisen Virossa.

Viron maajoukkueen uudet valmentajat julkaistiin joulukuun alussa, vetovastuun ottaa suomalainen Mikko Kytölä joukkueen päävalmentajana ja hänen apuvalmentajanaan toimii virolaisen tiimin lisäksi kokenut suomalainen valmennuskonkari Ville Sihvonen.

- Mikko Kytölä oli totta kai vahva tekijä mahdollistamassa osallistumista Viron maajoukkueeseen, toteaa Matinaro ovien aukeamisesta maajoukkueeseen.

- Keskusteluja ei ole aikaisemmin ollut, kansalaisuus ja maajoukkueen edustamisen mahdollisuus ei ole ollut Viron liitolla tiedossa aikaisemmin. Edustuskelpoisuus tuli kaikille liiton puolelta yllätyksenä, ja kaikki käytännön asiat on hoidettu todella hienosti.

Matinaron nimeäminen Viron maajoukkueeseen on jo julkaistu Viron liiton sivuilla.

- Itsellä on muutaman kerran käynyt vuosien varrella mielessä pitäisikö ottaa asia puheeksi, mutta suoran kontaktin puuttuminen on tehnyt asiasta hankalan. Toisaalta omalla aktiivisuudella Viron jalkapalloliiton puolelle maajoukkueen edustaminen olisi voinut tapahtua aikaisemminkin.

- Maajoukkue nuori ja suht kokematon. Pelaajat pelaavat kaikki Viron pääsarjassa. Toki tässä vasta opetellaan tuntemaan, tietoni maajoukkueen pelaajista ja joukkueesta ovat muutaman päivän varassa ja vielä vähäiset.

- Mikko Kytölän johtamalla valmennuksella on tarkoitus uudistaa ja ammattimaistaa maajoukkueen toimintaa kentällä ja kentän ulkopuolella. Joukkueen tavoite on kevään UEFA EM-kisojen Premilinary Round ottelut. Ennen karsintapelejä joukkue leireilee tämän viikon turnauksen lisäksi kaksi kertaa.

- Totta kai synnyinmaan edustaminen maajoukkueessa on hyvin erityislaatuista ja hienoa. Itse en ole päässyt pelaamaan kansainvälisiä otteluita aikaisemmin. Uskon kovatempoisten otteluiden antavan runsaasti kokemusta ja auttavan myös seurajoukkueen tapahtumissa.

Mad Maxien syyskausi päätyi Miesten Futsal-Liigan jaetulle toiselle sijalle, FC Kemi on edellä paremman maalieron voimin. Joukkueen kapteeni on uskonut joukkueen vahvaan pelaamiseen koko ajan.

- Syyskausi on mennyt juuri niin hyvin kuin ennen kauden alkua ajattelinkin. Hyvät vahvistukset, intensiivinen preseason sekä laadukas arki ovat mahdollistaneet hyvät tulokset. Joukkue on tiennyt tasonsa, eikä tulokset ole yllätys joukkueen jäsenille. Ulkopuolisten puheissa nostetaan usein esiin se, että Mäxien sijoituksen olisi yllätys, mitä se ei mielestäni ole. Matinaro on itse ollut siivittämässä joukkueen menestystä syksyn 7 maalilla.

Onnea matkaan Tanskaan Moli!

#futsalmadmax