Koiralauma RÄYHÄÄ! Kotiottelun voitto lukemin 7-1

Kuvan tekijä Jarno Mäkinen30 January 2024

Lauantain pelipäivä Apialla oli taas maalijuhlaa ja muutenkin oli kyllä aivan upea juhlapäivä. Maalitolppien väliin asteltiin lajilegenda Juha Ojanperä, Sergei Korsunov pelasi ensimmäisen pelinsä koiralaumassa ja maaleja syntyi. Joka kentällinen teki tehopisteitä, onnistumisia oli paljon.

Päävalmentaja Tomi Tuomisen kanssa pohdittiin hetken pölyn laskeuduttua lauantain peliä ja kevään jatkoa.

– Lukemat olivat aika selkeät lopulta, vaikka itse pidimme pelin tuloksellisesti tasaisena, maalipaikkoja luotiin kyllä tasaisesti koko pelin ajan, kuittaa Tuominen pelin lopputulosta 7-1. – Toki vastustajallakin oli muutamat omat hetkensä, mutta remontin keskeltä kaivettu ikinuori Ojanperä maalissa viimeistään esti kenttäpelaajien avustuksella toisenlaisen lopputuloksen.

– Tyytyväinen siis tulokseen, mutta meidän pitää kliinisyyttä saada kyllä lisää loppukauteen.

Kauden teema on ollut omaan peliin keskittyminen ja sen parantaminen.

– Oikeastaan onnistuttiin ihan hyvin syömään vastustajan ykköstähdet kuten sovittiin ja taas laajalla materiaalilla saatiin määrättyä pelin kulku meille suotuisaksi. Parannettavaa on edelleen sekä hyökkäys, että erityisesti prässipelaamisessa, mutta kaiken kaikkiaan teimme suht hyvällä tasolla tarvittavan ja lopputulos tällä kertaa ei jättänyt epäselvyyttä tämän pelin paremmuudesta.

Kun pelissä 8 pelaajaa kirjauttaa itselleen tehopisteitä edustaen jokaista pelannutta ketjua, niin voi olla tyytyväinen.

– Tässä taas kliseisesti voisi nostaa kaikki mukana olleet "onnistujiksi", mutta kyllä tietysti Ojanperä maalissa taas erittäin pitkän tauon jälkeen näytti kokemuksensa ja tietysti Sege myös ensimmäisessä pelissään meidän kanssa pitkän loukin jälkeen antoi hyvän ryhmityksensä avittama viitteitä tulevasta. Taisi "pappa" ryhmitys olla pelin tehotilastojen valossa meidän parasta osastoa. Mutta kaiken kaikkiaan tyytyväinen kaikkien pelaajien esitykseen.

Seuraavat pelit ovat vasta helmikuun puolivälin jälkeen, nyt maajoukkuetauko antaa hetken hengähdyksen ja nyt treenataan.

– Edelleen oman pelitavan ja yksityiskohtien parissa edetään tämä maaottelutauko. Muutama pelaaja on eri maajoukkueiden mukana, mutta onneksi on laajuutta pelaajistossa, niin pystymme ilman isompia sairasteluja vetämään laadukasta harjoitusarkea.

Kovat pelit Meri-Lapissa seuraavaksi. FC Kemi ja ToPV pelit pelataan 17.-18.2.2024

– Tulee lähtökohtaisesti kova viikonloppu. Kemi tietysti yksi mestarisuosikki: ammattilaisjoukkue ja erittäin rutinoitunut sellainen ja vaikka hiukan on ollut nyt vaikeuksia heilläkin löytää rentoutta, niin meitä vastaan odotettavissa on kyllä kova pleijjaritason peli.

– Tornio taas on pelannut nyt erittäin pirteästi ja onnistujia on viimeisissä peleissä laajalla rintamalla ja heidän tekemisessään näkyy nyt hyvää itseluottamusta ja rentoutta, joten näiltä lähtökohdilta meidän pitää onnistua kyllä erittäin hyvin tuodaksemme pisteitä kotiin.

– Mutta kuvia kumartelematta ja hyvällä asenteella tulemme pistejahtiin lähtemään, linjaa kovaa koitosta päävalmentaja.