T19 joukkueen kausi päätökseen


23 February 2024

Viime viikonloppuna päättyi Mad Maxin T19 joukkueen kausi T19 Futsal-Liigassa vierasottelulla Tampereen Ilvestä vastaan. Kamppailu päättyi suurimaalisesti Mäxeile, kun Ilves kaatui kotonaan 0-14.

Onkin siis aika vetää kautta hieman yhteen raportin merkeissä. Harmillisesti T19 joukkueen kausi ei jatkunut T19 SM-lopputurnaukseen, kun sijoitus B1 lohkossa jäi kolmanneksi ja näin ollen RaiFu ja FC Nokia jatkoivat kyseisestä lohkosta lopputurnaukseen. Kun palaa ajassa taaksepäin ja pohtii matkaa joukkueen perustamisesta tähän pisteeseen, ei lopputulokseen saa olla pettynyt, vaikka lopputurnauspaikkaa tavoiteltiinkin.

On hienoa, että saimme Suomen sarjatarjottimelle ensimmäistä kertaa T19 Futsal-Liigan ja myös Mad Maxeiltä joukkueen kyseiseen sarjaan. Mad Maxeilla tyttöjen joukkueita ei vielä tähän asti ole ollut ja on ollut enemmän kuin ilo saada koiralaumaan tyttö/naispolkua. Joukkuetta koottiin lähialueen seurojen pelaajista. Saimme kasaan hyvän nipun motivoituneita pelaajia, joiden kanssa on ollut ilo tehdä töitä ja kehittyä yhdessä, tuumaa T19 joukkueen valmennus. Valmennustiimi muodostui naistenjoukkueesta, kun päävalmentajan rooliin hyppäsi Janna Tuominen ja apuvalmentajina toimi Sanna-Kaisa Rousku ja Oona Konttinen.

Ennen kauden alkua kävimme keskustelua tulevan kauden tavoitteista yhdessä pelaajien ja valmennuksen kanssa ja päädyimme hyvin yksimielisesti lähteä tavoittelemaan lopputurnauspaikkaa ja tekemään paljon töitä paikan saavuttamiseksi. Paikkaa ei saatu, mutta kehitys futsalissa yksilöinä ja joukkueena on ollut huimaa ja saamme olla ylpeitä lopputulokseen.

Joukkueen kapteenisto muodostui kaudelle kolmesta pelaajasta (Emmi Höysniemi, Reija Taavilainen, Wendy Wangeci). Kapteenisto summasi mennyttä kautta seuraavasti:

”Kausi on nyt saatu loppuun, ja viimeisestä pelistä saimme ansaitut kolme pistettä! Syksyllä lähdimme kauteen tilanteesta, jossa monelle pelaajalle futsal oli aivan uusi laji tai viimeisistä treeneistä ja peleistä oli kulunut jo useampi vuosi. Saimme kuitenkin kasaan joukkueen, jossa jokainen pelaaja oli alusta asti sitoutunut joukkueen toimintaan ja jokainen halusi kehittyä niin yksilönä kuin joukkueena.

Sovimme kauden alussa yhteiseksi tavoitteeksi lähteä voittamaan jokainen peli. Tässä tavoitteessa onnistuimme!  Oli hienoa nähdä, kuinka pystyimme haastamaan myös kärkipään joukkueita, joilla on jo useamman vuoden kokemus futsalista. Harmittavasti pisteet näistä peleistä jäi kuitenkin uupumaan.

Olimme jokaisessa pelissä ja treeneissä vähän edelliskertaa parempia, mikä kertoo siitä, että halusimme oppia tästä lajista ja voittaa jokainen vastustaja! Ja mikä hienointa peli peliltä olimme parempia, ja peleissä näkyi treeneissä opittuja asioita. Tästä iso kiitos kuuluu meidän huippulle valmennustiimille, joka uskoi ja luotti meihin ja auttoi meitä kehittymään. Yhteinen tavoite ja sitoutuneisuus tuotti tulosta ja voimme joukkueena olla erittäin tyytyväisiä kauteen!”

Nyt saamme ansaitun huilin kauden jälkeen, vaikka harjoittelu osittain jatkuukin vielä tässä keväällä. Ja osa tämän joukkueen pelaajista näyttää myös taitojaan vielä Naisten Futsal-liigan puolella, kun Mad Max naiset varmistivat pudotuspelipaikkansa keväälle eli saamme vielä nauttia futsalista sen osalta tällä kaudella.

 

Joukkue kaudella 2023-24:

Wendy Wangeci

Emmi Höysniemi

Ella Järvinen

Reija Taavila

Helmi Rautkivi

Helmi Kuorikoski

Jenny Tuominen

Laura Suojanen

Miina Paija

Iida Kujansuu

Aava Niemi

Alina Henttonen

Heta Ratia