Mad Max pelaa keskiviikkona Loimaalla
Kuva: Jarno Mäkinen

Mad Max pelaa keskiviikkona Loimaalla

Keskiviikon illan isäntä on AU, Alastaron Urheilijat ja pelipaikkana on Puistokadun liikuntahalli, Loimaalla.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran edellisellä kaudella AU:n kotihallissa 21.1.2022 ja silloin pelattiin aina voittomaalikilpailuun asti voittajan ratkaisemiseksi. Silloin voittaja oli AU, laitellen palloa maaliin 10 metrin vapaapotkupisteeltä 3-2 luvuin. Viime kauden toisen ottelun Mad Max vei selvästi nimiinsä lukemin 10-2.

AU:n tie on ollut tällä kaudella melkoisen kivinen ja pisteitä on kertynyt vasta 6. Ainoa varsinaisen peliajan voitto tuli pelistä Riemua vastaan, kolme muuta sarjapistettä on otettu jatkoaikavoitolla TPK:sta ja voittomaaleilla Kiistosta.

AU:n kovin pistenikkari tällä kaudella on Ilari Mettälä.  Mettälä pelasi jalkapalloa useamman vuoden täydellä panoksella ja kun nappikset ripustettiin naulaan, sai AU maalintekijänsä takaisin riveihin ja tulosta on syntynyt. Mettälän edellinen futsalkausi on kaudelta 2016-2017. Mettälän saldo kaudelta on 6 maalia ja 3 maalisyöttöä.

Tarkasti seurattava pelaaja on myös AU:n luottokapteeni, Tuomas Happonen, joka on aina kentällä varteenotettava tekijä. Myös Jani Luoma kannattaa painaa mieleen, neljän kauden maaleista on hänen käsialaansa.

Oman joukkueen tilastoja tarkastellessa nousee tälle kaudelle parhaat pisteiden tekijät: Manu Kuisma ja Matti Jussila, kumpikin seitsemässä pisteessä. Maxien pistejakauma menee isolle joukolle pelaajia, kun kaiken kaikkiaan 12 pelaajaa on onnistunut saamaan tililleen tilastomerkintöjä.

Keskiviikon pelin tavoitteena on tuoda 3 sarjapistettä kotiin. Hieman kun pyöritellään samoissa liigapisteissä olevia joukkueita, niin SoVo todennäköisesti lisää jäljellä olevalla yhdellä pelillä pistesaldoaan, kun kohtaa FC Kiiston ja ToPV kohtaa Jyväskylän vastukset Riemun ja KaDyn – mielenkiintoista nähdä miten pohjoisen pojat onnistuvat Jyväskylässä.

Vielä olisi siis kaksi peliä jäljellä ennen kuin tehdään sarjan puolivälin väliaikakatsausta kauteen.

14.12.2022 klo 19.30 AU-Mad Max

17.12.2022 klo 15:00 Mad Max - Vieska Futsal