Mad Max taipui Vieska Futsalin vauhdissa

Kuvan tekijä Kuvaaja Jarno Mäkinen



17 December 2022

Lauantai-iltapäivällä Mad Max sai vastaansa kovassa nousukiidossa olevan Vieska Futsalin. Joukkue aloitti kauden tahmeasti, mutta isot ratkaisut joukkueen taustoissa tehtiin oikeaan aikaan ja suunta muuttui. Vieska Futsalin päävalmentaja Igor Bochkov jätti tehtävänsä ja valmentajan saappaisiin astu Sievi-Vieska-legenda Juho Alasuutari. Alasuutarin valmennustiimiin kuuluvat myös Juho Väinälä ja Slobodan Tomic. Vieskan nousuputki alkoi valmentajan vaihdoksesta ja joukkue on nyt voittanut tämän päivän peli mukaan lukien jo 7 peliä kymmenestä ja pitävät paikkaa sarjassa neljäntenä.

Tänään nähtiin vastustajan maalilla loistosuoritus, kun Vieska Futsalin kansainvälinen vahvistus Slobodan Tomic tuntui venyvän ihan jokaiseen palloon ja torjui tänään todella vahvan pelin. Vieska Futsalin venezuelalaiskaksikko Henry Gutierrez ja Nelson Bello olivat myös iskussa tänään, ja molemmat tähdet ovat pelanneet vahvan kauden.

Vastustajan riveistä tekee kuitenkin mieli nostaa tulevaisuuden lupaus – Atte Taipale – nuori pelaaja, joka oli edustamassa ensimmäisissä kansainvälisissä tehtävissä Suomen futsalmaajoukkuetta U19 ikäisissä lokakuussa Ranskassa. Taipale teki kauden viidennen maalinsa, nuori ja näppärä taituri on pelaaja, jonka nimi kannattaa laittaa visusti korvan taakse.

Manu Kuisma teki Mad Maxin ainoan maalin – maali syntyi toisen jakson alkuun. Tilannetta pohdittiin hetki tuomariston kesken, mutta päätös oli kotijoukkueelle mieleinen, kun pallo aseteltiin keskiympyrään ja peliä jatkettiin hyväksytyn maalin jälkeen. Kuisma palkittiinkin Maxien parhaana pelaajana tänään.

Päävalmentaja Tomi Tuominen pysähtyi hetkeksi vielä kertaamaan peliä:

– Vastustaja oli hyvä, eipä siinä mitään. Ehkä rasitus hieman näkyi meillä, mutta sen taakse on turha mennä. Maalinteon vaikeus tuntuu edelleen ja myös puolustamisessa tehtiin ratkaisevia virheitä, joista vastustajan tasoiset jengit kyllä ratkaisevat armotta. Mutta virheidenkin tekeminen kuuluu lajiin ja työskentelyä jatketaan ja koitetaan parantaa jatkossa.

Valmentaja nostaa pelin jälkeen muutaman suorituksen esiin:

– Aika tasaista oli suorituksien osalta tänään, mutta ehkä kuitenkin Manu Kuisman ja Matin Ahmadin nostaisin meiltä tänään esiin. Manulta tuttua aktiivista pelaamista ja Matin taas teki pallollisena hyviä ratkaisuja ja pari hyvää maalipaikan luontia siinä ohessa. Positiivisia asioina näkisin, ehkä että ei annettu periksi missään vaiheessa ja varsinkin toisella puoliajalla ja lopun yv:llä saatiin hyviä paikkoja maalintekoon, mutta tänään se ei riittänyt.

 

Peli oli syyskierroksen viimeinen ja takana on 11 kovaa futsalliigaottelua. Keväällä toinen kierros edessä ja pelit jatkuvat loppiaisena kotipelillä AU:ta vastaan.