Mad Max tuo kotiin kolme pistettä Loimaan reissulta

Kuvan tekijä Kuvaaja Jarno Mäkinen



14 December 2022

Tänään laitettiin oranssia päälle ja lähdettiin ”naapuriin” Loimaalle hakemaan pisteitä kotiin. Vaikka flunssa-aalto verotti joukkoa, saatiin mukaan oikein makoinen iskuryhmä tavoittelemaan pistesaalista.

Ensimmäinen puoliaika oli Maxien hallintaa. Ensimmäinen maali nähtiin, kun Matin Ahmadi nappaa pallon aivan oman maalin tuntumasta ja lähtee rohkeaan nousuun – samansuuntaisella juoksulinjalla painaa kohti AU:n maalia Mikko Matinaro. Ahmadi syöttää ja Matinaron tehtäväksi laittaa pallo maalin kentän poikki tulleen syötön jälkeen.

Maxien toinen maali saa alkunsa AU:n virheestä, mutta Akseli Tiensuu on paikalla ja naputtelee itselleen maalin tilastoihin ja avaa maalitilinsä tällä kaudella. Tiensuu on jo kolmastoista Maxien pelaaja, jolle on kertynyt kaudelta tilastomerkintöjä maalien tai syöttöjen osalta.

Toisen puoliajan maalikirjaus tallennetaan AU:lle, kun joukkueen kapteeni Tuomas Happonen tekee maalin Jani Luoman syötöstä. Jos maalia tavoittelevia laukauksia laskettaisiin, menisi toisen erän tilastot AU:lle. Kotijoukkue pyrki tilanteen tasoittamiseen pelin viimeisellä parilla minuutilla nostamalla peliin lentävän maalivahdin. Muutamaan kertaan päästiin pallon ryöstön jälkeen kokeilemaan omalta puolelta vastustajan tyhjään maaliin, mutta siinä onnistumatta. Aika ei riitä ylivoimalla tasoittamiseen, joten makoisat kolme sarjapistettä saadaan pidetty varsinaisen peliajan voitolla.

Maxien parhaana palkittiin Mikko Matinaro.

Päävalmentaja Tomi Tuominen saatiin kommentoimaan peliä tuoreeltaan keskiviikkoiltana

– Kolme pistettä oli tärkein tavoite tänään. Sisällöllisesti jäi paljon parannettavaa, mutta pisteet ovat ne mitkä merkkaavat tässä peliruuhkassa ja siihen pitää olla tyytyväinen.

– No kyllä se minun näkökulmastani näin pelin päätyttyä oli maalivahtipeli, joka antoi meille taas mahdollisuuden voittoon. Toki pitää vielä mainita, että joukkue uhrautui kyllä viimeiseen hikipisaraan asti, sanoo pelin onnistumisista Tuominen.

Akseli Tiensuu avasi kauden maalitilin tänään:

– Tuli Akselle hyvään paikkaan onnistuminen ja taisipa tulla vielä prässipelaamisen kautta. Yleisesti saatiin tänäänkin ei ihan optimilla hyökkäyspelaamisella riittävästi luotua maalipaikkoja, mutta edelleen on työtä edessä maalinteon saralla.

Seuraava peli pelataan lauantaina kotihallissa Vieska Futsalia vastaan.

– Lauantai tulee tosiaan jo nopeasti ja taitaa olla kahdeksas peli kuukauteen, joten kovalla kuormituksella mennään ja pelaajilta vaaditaan paljon. Uskon kuitenkin, että saadaan hyvä futsalottelu aikaiseksi. Nyt palaudutaan päivä ja suunnataan katseet perjantaina Vieskan pelitapaan ja koitetaan lauantaina laittaa kaikki mitä on annettavissa peliin ennen pientä ja ansaittua joulutaukoa, päävalmentaja toteaa vielä tulevan viikonlopun kotiottelusta.