Mika Jussila nousi yli 200 liigapisteen!
Kuva: Jarno Mäkinen

Mika Jussila nousi yli 200 liigapisteen!

Mika Jussila takoi eilisessä Mad Max – Riemu pelissä tehot, jotka veivät miehen yli 200 liigassa saavutetun tehopisteen. 30-vuotiaan pelaajan ura on kestänyt jo toista kymmentä vuotta.

– Liiton tasolla taisi alkaa 17 -vuotiaana kaudella 2010-2011 pelaamalla ykköstä WFT:n paidassa Valkeakoskella. WFT:n nimellä pelattiin jo junnuissa 93-ikäluokan kanssa menestyksekkäästi. Pärjättiin tuolla ryhmällä aika kivasti myös ”kesäpallon” puolella. Sen jälkeen poikkesin vielä 2011-2012 toisen ykkösen kauden Kylmäkosken Veikoissa, jolloin voitettiin ja noustiin liigaan. Sen jälkeen on tullut sitten pelattua suurimmaksi osaksi MadMax paidassa, toki pari menestyksekästä kautta siinä välissä oli myös jälleen Akaan paidassa, kertoo koiralauman tähtipelaaja urastaan.

– Jalkapallo oli alkuvuosina vielä päälaji, olin sopimuspelaajana niin Hakassa kuin Mikkelin Palloilijoissa Ykkösessä, mutta peliaika jäi vähiin, mikä edesauttoi ajatuksia futsalin puolelle siirtymisestä.

Maaleja on kertynyt tasaiseen tahtiin jokaisella liigakaudella, mihin pelitaituri perustaa salaisuutensa? – En tiedä, varmaan hyvät pelikaverit ovat edesauttaneet maalintekoon. Erikoistilanteissa ja esim ylivoimapelissä koen olevani parhaimmillani. Pystyn tuomaan näihin sen vasenjalkaisen vaihtoehdon.

Mad Maxin joukkueen yhteishenki on kohdallaan ja sen on kehuttu olevan Suomen vahvimpia. – Kyllä tuon yhteishengen voi allekirjoittaa. Seura on tehnyt viimeisinä vuosina tasaista kehitystä tausta-asioiden puolella mikä näkyy arjessa ja sitä kautta pikkuhiljaa myös kentällä.

– Treeneihin on kiva joka ilta tulla, vaikka Tampereelta se pieni ajomatka meidän tavallisesti parin auton -taktiikalla kulkevalla poppoolla onkin.

– Valmennus tekee tosi paljon hommia joukkueen ja yksilöiden eteen myös. Tomppa ja Jugi täydentävät hyvin toisiaan. Tompankin keltaiset kortit ovat vähentyneet, kun ovat alkaneet niitä jakamaan Jugin kanssa, irvailee Jussila valmennukselle.

– Toivon että voin pelata niin kauan kuin se on kivaa, ja niin kauan kuin pysyy terveenä ja pysyy vauhdissa mukana. Ainakin vielä intoa riittää hyvin.

Futsal on ollut Jussilan elämssä mukana isolla roolilla. – Merkitseehän se toki paljon, sitä pitkälti viettää kaiken vapaa-aikansa kesää lukuun ottamatta joukkueen kanssa, niin syntyyhän siinä ystävyyssuhteita moneen suuntaan jo pelkästään.

Jussila pohtii vielä miten futsal lajina nousisi paremmin tietoisuuteen. – Täytyisi saada entistä enemmän lajia mainostettua jo alakoulutasolle. Sieltä se innostus eri lajeihin lähtee, ja voidaan saada jatkossa entistä enemmän ns. puhtaita futsalpelaajapolun käyneitä yksilöitä.

– Laji on tietenkin itselle antanut paljon, oppinut toimimaan erilaisten persoonien kanssa. Sellainen olen itsekin, pari kertaa kun ensin tappelee kaverin kanssa, niin kyllä se yhteisymmärrys sieltä lopulta tulee.

Mad Max onnittelee Mika Jussilaa komeasta pistesaldosta! 200 tehopistettä on kova tulos. Eiköhän jatketa vielä toinen mokoma yhdessä!