OTTELURAPORTTI: Miesten Futsal-Liiga Mad Max - TPK

Mad Max - TPK la 11.12 klo. 15:00 @ Apian Liikuntahalli, Valkeakoski

Maalikooste

Ottelukuvat

Ennakkoasetelmat

Mad Max oli hävinnyt neljä ottelua putkeen ja valahtanut sarjataulukossa pudotuspelipaikkojen ulkopuolelle. Sarjanousija Turun Pallokerho oli yhden sijoituksen Mäxejä perässä. Joukkueet kohtasivat syyskierroksella Turussa ja tuolloin loppulukemat valotaululla valkeakoskelaisten hyväksi 4-7. Molemmille jengeille lauantai-päivän koitos oli viimeinen ennen joulutaukoa.

Avausjakso

Vierailija vastasi ensimmäisestä maalista. Kari-Pekka Koivunen syötti ja Mikael Sibakov viimeisteli maalinedustalta ohi isäntien veskari Aleksi Pennasen. Myös toinen kihaus merkittiin sinisissä paidoissa viilettäneille turkulaisille. Joel Kontkanen nakutti 2vs0-hyökkäyksestä Valtteri Kaarnan passin verkon perukoille.

Mäxit rupesi pelaamaan toden teolla hieman ennen taukoa. Mikko Herityn juonikas kulmapotku löysi takatolpalle hiipineen Antti Teittisen, joka ohjasi Umbron TPK-kassari Marko Laaksosen taakse. Kavennuksen jälkeen tasoitus syntyi pikaisesti. Koko kentällinen osallistui puolustusmuodon avanneeseen syöttökuvioon ja lopulta Justus Kunnas pääsi puolittaisesta läpiajosta ampumaan pelivälineen hienosti pitseihin.

Mikko Matinaro pääsi yrittämään vielä 10 metrin rangaistuspotkupisteeltä johto-osumaa, mutta ei tällä kertaa onnistunut. Puoliaikaa lähdettiin viettämään tasatilanteessa 2-2.

Toinen puolisko

Koiralauman päävalmentaja Tomi Tuomisen juonimat erikoistilannekuviot tuottivat harmaita hiuksia Tuomas Vainion ryhmälle, mutta Laaksonen oli tolppien välissä huippuvireessä ja tuntui torjuvan lähes kaiken. Toki tolpat kolisivat myös muutamaan otteeseen yleisöstä katsottuna vasemmassa kotipäädyssä.

Lisää pönttöjä ei siis varsinaisella peliajalla saatu aikaiseksi ja edessä oli viiden minuutin jatkoaika.

40:00-45:00 ja rangaistuspotkukilpailu

Hullut Koirat haki riskillä voittoa ja otti käyttöönsä ns. lentävän maalivahdin. Pääasiassa yliajalla molemmissä leireissä keskityttiin erotuomariston kritisoimiseen ja näin edessä oli rangaistuspotkukilpailu 10 metrin täplältä. Molemmat sakit nimesivät viisi vetäjää. Matinaro, Mika Jussila ja Tomi Lahtinen laukoivat tarkasti ja heidän onnistumisiensa johdosta lisäpiste jäi Pirkanmaalle.