Perjantain jännitysnäytelmä toi 2 pistettä lisää Maxeille, voitto tasaisesta pelistä

Kuva: Jarno Mäkinen

09 December 2022

Jo ennakkoon tiedettiin pelin tulevan olemaan kovaa vääntöä ja vauhtia molempiin suuntiin ja odotukset osoittautuivat täysin todeksi. Hieno peli, hieno taistelu ja 2 pistettä koristamaan pistesaldoa sarjataulukossa.

Ensimmäisellä puoliajalla alkaa tapahtua

Mikko Matinaro
 tekee näyttävän yksilösuorituksen ja taiteilee pallon maaliin, kun peliä oli pelattu noin 5 minuuttia. SoVon maalivahti Rikkilä jäi ehkä odottamaan syöttökuviota, mutta Matinaro laukoo kaukaa tarkasti ohi maalivahdin.

SoVo tasoittaa lukemat 1-1 ajassa 14.30. Valrim Seferi tekee hyvät pohjatyöt, ampuu kuitenkin pallon maalitolppaan ja Blend Doroci on paikalla korjaamassa tilanteen ja laittaa pallon tyhjältä kulmalta maaliin.

Arber Isteri niputettiin Max pelaajien toimesta, mutta Istrefi kampeaa tilanteesta ja saa taiteiltua pallon Seferin jalkoihin ja siitä ohi Holmin.

Vain hetkeä myöhemmin Eero Kaisto löytää Manu Kuisman laidasta ja Kuisma kokeilee onneaan kaukaa. Kaukolaukaus uppoaa Rikkilän taakse ja SoVon hetkeksi saama johtoasema on tasoitettu lukemiin 2-2.

Toinen puoliaika pitää pelin tasoissa ja mennään jatkoajalle

Toisen puolikkaan alkuun parin minuutin kohdalle SoVo saa jo varman näköisen hyökkäyksen kasaan, Mika Jussila kuitenkin pelaa uhrautuen ja saa liu’uttua pallon pois maalin edustajalta ja pelastaa tilanteen.

Neljän minuutin kohdalla Matti Jussila taistelee pallon itselleen aivan takarajalla, löytää Joona Herityn nätiltä paikalta kuudesta metristä maalin edestä ja Heritty kiittää luottamuksesta laittamalla pallon maaliin ja lukemiin 3-2.

SoVo tulee kuitenkin tasoihin, kun Arber Istrefi tekee sen minkä hyvin osaa, pelaa erikoistilanteesta alkaneen pallon nätisti maaliin.

SoVon 3-4 johtomaali saa alkunsa Vilho Ståhlströmin huomattua tilaisuutensa erikoistilanteeseen ja hän laittaa pallon kulmasta kentälle ennen kuin Max puolustus ehtii kunnolla paikalleen. Ståhlströmin veto löytää Istrefin ja jättää hänelle helpon tehtävän laittaa pallo maaliin.

Neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Matinaro pukee päälleen lentävän maalivahdin paidan ja lähtee takaa-ajoon pisteiden kiilto silmissä.

SoVon maalilla nähdään hyvä hässäkkä hetken päästä ja vaikka pallo menee maaliin saakka, niin peli vihelletään poikki käsivirheen takia ja tasoitusmaalia ei saada kirjoihin.

Mika Jussila ja Manu Kuisma ovat varsinaisen peliajan sankarit tuoden Mad Maxin tasoihin vain minuuttia ennen loppuvihellystä. Kuisman taidokas syöttö löytää Jussilan maalin edestä ja Jussila kääntää kropalla pallon maaliin.

Jatkoaika ei tuo ratkaisua tasaiseen peliin, voitto voittomaalikilpailusta

Mad Max jatkaa jatkoajalle lentävällä maalivahdilla ja pitää palloa vahvasti lähes koko jatkoajan. Holm saadaan aina tarvittaessa nopeasti omalle maalille ja hän jatkaa hyvää työtään pitäen tilanteen tasoissa.

Pelin ratkaisua ei saada jatkoajalla ja voittomaalikilpailu ratkaisee pelin perjantai-illan pelissä.

Holm loistaa, ja Mad Max pitää pelistä kaksi pistettä Valkeakoskella.

Poikkeuksellisen tasainen peli

Maxien taktisuus puri tänään Someron Voiman taitaviin yksilöpelaajiin. Kurinalainen ja pelikirjan mukainen peli 45 minuuttia ja vielä voittomaalikilpailu, toi tulosta ja Mad Maxille ansaittu voitto tänään. Pieniä notkahduksia tulee aina, mutta paluu ruotuun tapahtui aina viipyilemättä.

Pelin tähtipelaaja on kotijoukkueen maalivahti Jan Holm. Hienoa venymistä ja taitavia torjuntoja. SoVo hätisteli maalia pelin lukemia useampaan kertaan, mutta Holm venyi loistosuoritukseen koko pelin ajan. Mutta kiitettävä on myös koko Maxien puolustusta. Tänään oli päätetty pitää pallot pois omasta maalista ja jokainen pelaaja venyi puolustaessaan parhaimpaansa.

Jan Holm palkittiin todellakin ansaitusti Mad Maxin parhaana pelaajana.

Kiitokset illan otteluisännälle: IV-Säätö J.Pajunen