Perjantaina vastaan yllätyksellinen SoVo
Kuva: Jarno Mäkinen

Perjantaina vastaan yllätyksellinen SoVo

Nyt peliä katsomaan! 

Perjantai-ilta alkaa nyt Apian liikuntahallilta, futsaltitaanien taistelusta saa hyvän vauhdin viikonlopun pikkujoulukauteen!

Vastustaja arki-illan kohtaamisessa perjantaina on Someron Voima, Miesten Futsal-Liigan kestomenestyjä, joka vuodesta toiseen aiheuttaa harmaita hiuksia valmentajille, jotka yrittävät löytää keinot kampittaa SoVon taidokkaat pelaajat.

– Tavallaan tietää mitä on tulossa, mutta sitten toisaalta taas voidaan nähdä kentällä melkein mitä vaan, toteaa perjantai-illan vastustajasta Mad Maxien päävalmentaja Tomi Tuominen. Tuominen on itse valmentanut SoVoa kolme kautta, joten tietää todella mistä puhuu. – Toki minun ajoistani joukkueen rosteri on aika lailla vaihtunut, mutta toki tuttuja miehiäkin löytyy vielä.

– SoVo pelaa suoraviivaista futsalia, sen vahvuus on selkeästi korkeatasoista yksilötaitoa omaavat yksilöpelaajat. SoVon pelaajat osaavat todella laittaa palloa maaliin, ja tekevät kyllä maalin aina, jos paikka vaan tulee. Vastustajan pelaaminen nojaa yksilöiden taitoon ja nopeaan ratkaisukykyyn, Tuominen summailee yhteen vastustajan vahvuuksia. – SoVo puolustaa vahvalla miesvartioinnilla ja jos saa pallon haltuunsa niin palloa viedään meidän maaliamme kohti räjähtävällä voimalla.

– SoVon tekee erityisen vahvaksi se, että joukkueessa on yksilötaitureita niin monta. SoVon valmennusryhmä on tehnyt hyvää työtä tällä kaudella ja tuonut pelaamiseen selkeitä taktisia elementtejä. – Vastustajalla on kova halu riistää pallo ja meidän pitää vaan olla tarkkoina, että tilaisuuksia ei anneta. Jos nämä taiturit saavat paikan, niin pallo on yleensä aina maalissa.

SoVon pelitapaa kerrattiin SoVon kauden aikaisempien pelien videoista. – Joukkueen vahvuudet näkyvät jokaisessa pelissä, mutta eiköhän me olla löydetty sieltä myös ominaisuuksia mihin päästään pureutumaan.  Nyt pitää keskittyä pelaamaan omaa peliä, muistaa omat vahvuudet ja yhtä lailla laittaa sitten palloa maaliin, kun tilaisuus tulee, Tuominen miettii.

SoVon maalivahti Nevzat Mustafa huilaa Mad Max pelin saatuaan edellisessä pelissä punaisen kortin. – Mustafan puuttuminen maalilta ei peliä ratkaise, toteaa Tuominen. Ihalaisella on varmasti ässä hihassa kenet laittaa maalille huomiseen peliin. – Huomisen vastustajan puolustuspelaaminen on selkeästi parantunut tällä kaudella ja se tukee maalivahdin tekemistä tolppien välissä.

– Huomenna pitää muistaa liikuttaa palloa aktiivisesti, ja nyt pitää olla hallussa, miten pelata miesvartiointia vastaan. SoVolle tyypillisesti palloon tullaan voimalla, joten pallo pitää saada nopeasti liikkeelle. Vastustaja kyllä hoitaa miesvartiointipelin jokaisen oman syötön jälkeen, joten pallollisella pelaajalla on pieni aika käsissään ja siinä pitää päättää syöttösuunta vauhdilla.

Mad Max pelaa kahdeksaan päivään 3 liigaottelua

– Valmistautuminen tällaiseen peliputkeen on ihan perusasioiden tekemistä, ei tässä paljoa muuteta pelistä toiseen. Nyt pitää pelata meidän omalla pelitavallamme ja uskoa siihen. Meidän oma peli-identiteettimme on vahvistunut ja pidetään siitä kiinni, muistuttaa päävalmentaja kolmen pelin putken alla.

– Meidän vahvuutemme on meidän joukkueemme ja joukkuepelimme. Ja ei unohdeta sitä, että peli päättyy vasta kun summeri soi, pelataan täysillä loppuun asti. – Kuntopohja kyllä riittää ja me jaksamme painaa täysillä. Toivotaan nyt vaan että kaikki pysyy terveinä ja kunnossa kun tuntuu kaikenlaista flunssa-aaltoa olevan liikkeellä. 

Viihdettä ja Pirkanmaan rähisevintä futsalia on tarjolla kun koiralauma kulkee!    Pe 9.12. klo 19:30 Mad Max – SoVo    klikkaa tästä Ruutu+ kanavalle ottelun striimiin