Puolivälierät ratkeavat viikonloppuna, ensimmäinen peli tasainen
Kuva: Jarno Mäkinen

Puolivälierät ratkeavat viikonloppuna, ensimmäinen peli tasainen

Ensimmäinen puolivälieräottelu pelattiin Maxien kotikentällä playoffien aloitusviikonloppuna. Pelin pisteet kirjautettiin GFT:lle kovan taistelun jälkeen lukemin 1-2.

 

Se Kaikkola taas... Eetu Kaikkola teki molemmat GFT:n maalit ja on muuten tehnyt jo kolme maalia Maxien verkkoon tällä kaudella ennen tätä. No, tosin pelaaja on liigan kärkimiehiä pistetilastoissa, joten on niitä maaleja tehty muidenkin pitseihin.

 

Maxien maalintekijä ensimmäisessä pudotuspelissä oli Manu Kuisma tasoittaen tekohetkellä pelin 1-1 lukemiin.

 

Viimeisen minuutin tapahtumat pysäyttivät pelin toviksi. Kaksi punaista korttia nosteltiin Miika Hosiolle ja Mika Jussilalle ajassa 39:29. Jussilan kortti oli keltainen, mutta oli pelissä jo hänen toinen ja siksi poisto pelikentältä – rangaistuksena on yhden pelin pelikielto. Hosion kortti oli suora punainen ja huilaa kaksi peliä. Kortteja nostettiin pelissä tiheään muutenkin, kahdeksaan kertaan.

 

Voitto ei jäänyt kiinni maalipaioista

Tomi Tuominen kotiutui voitokkaasta U19-poikien EM-karsintaturnauksesta juuri peliin.

- Saatiin GFT ahtaalle, mutta palkinto ja tärkein eli voitto jäi saamatta. Maalipaikoista ei jäänyt kiinni kylläkään.

 

Maxit tarvitsevat kaksi voittoa viedäkseen joukkueen välieriin.

 

- GFT on  yksi parhaista puolustavista joukkueista ja sattumaa ei sen puolen ollut, että peli oli vähämaalinen ja mielestäni hyvä pleijjaripeli. Itselläni on iso luotto, että siirrämme ratkaisun sunnuntaille, jos vain pystymme jatkamaan samaa pelillistä esitystä kuin edellisestä pelistä ja tekemään paikoista tarvittavat maalit, luottaa Tuominen joukkueeseensa.

 

Espoon peliä ei pelata GFT:n kotihallissa Opinmäessä lauantai-iltana, vaan Leppävaarassa.

 

- No en edusta tiedä, kun kuitenkin jonkun treenin Leppävaarassa treenaavat viikossa kuitenkin, kuittaa Tuominen. - Mutta tottakai hieman pienempi kenttä saattaa tuoda meille tutumpaa aihiota peliin ja sitä kautta tasoittaa GFT:n kotietua.

 

Matti Jussila jatkoi pelissä vahvoja kauden kestäneitä esityksiään

 

- Peli oli hieno playoff taisto ja tällä kertaa niukka tappio. Harmittaahan se tietysti koska meillä oli paikkoja paljon, mutta käännetään katseet viikonloppuun ja käydään hakemassa 2 voittoa Espoosta.

 

- En Leppävaarassa itse ole aikaisemmin pelannut. Peliin lähdetään tekemään omaa juttua ja taistelemaan voitosta.

 

Voiton avaimet on Maxien omissa käsissä - Samalla asenteella, kun sunnuntaina ja tehdään paikoista maaleja paremmalla prosentilla, niin uskon että meillä on isot saumat voittoon.

 

Pudotuspelisarja jatkuu:

Espoo 1.4.2023 klo 20.00

tarvittaessa Espoo 2.4.2023 klo 11.30