Rustam Rakhmetov Mad Maxiin

Rustam Rakhmetov Mad Maxiin

Maalivahti Rustam Rakhmetov liittyi Mad Maxin rosteriin viime viikolla. Hän on pelikelpoinen seuraavassa ottelussa, joka kamppaillaan Kiistoa vastaan 12.11 Apialla.

Ukrainalainen kassari on aikaisemmin edustanut useita kotimaansa pääsarjan joukkueita ja myös kolunnut läpi nuorisomaajoukkueet. Mies valaisi ajatuksiaan seuraavasti.

”Ensinnäkin, tahdon sodan Ukrainassa loppuvan ja pääosin ajatukseni ovat kotimaani tapahtumissa. Tällä hetkellä urheilijan urasta puhuminen on toissijaista.

Olen joka tapauksessa onnellinen päästessäni edustamaan Mad Maxia. Kiitän seurajohtoa ja valmennusta, jotka jaksoivat odottaa saapumistani Suomeen. Aion tehdä pelikentällä kaikkeni, jotta saavutamme joukkueena tämän kauden tavoitteemme. Kieli ja toimintatavat ovat minulle luonnollisesti uusia, mutta toivottavasti sopeudun nopeasti.”

Puheenjohtaja Jukka Kastelvuo: 

"Tervetuloa Rustam Rakhmetov

Maalivahtimme Viktor Janssonin opiskeluiden jatkaminen vahvistui viime kauden toisella puoliskolla ja oli tiedossa, että hän palaisi takaisin Ruotsiin. Aloitimme hiljalleen kartoittamaan maalivahtia pelaajistoomme, jatkaen työtä taustalla.

Sain hyvän ystäväni kautta ukrainalaisen Rustamin yhteystiedot huhtikuussa. Rustamin perhe oli saapunut sotaa karkuun Suomeen maaliskuun alussa, nuorimmainen lapsista oli 6 kuukauden ikäinen ja vanhempi 6-vuotias.

Keskustelut etenivät hyvin ja muutaman kerran joutui kääntelemään asioita ukrainaksi kieliohjelmien avulla. Pääsimme asioista sopimukseen ja rupesimme valmistelemaan hänen saapumistaan Suomeen. Alkuun tilanne oli hieman sekava ja yllättäviä käänteitä tuli matkan varrella, milloin pommituksia ja milloin rajalle piti hakea lisää papereita tai odottaa. Oikeastaan yhdessä vaiheessa oli jo itsellä epätoivoinen tunne, kun tuntui että koko ajan tulee vaan uusia ongelmia.

Syyskuun lopulla kuitenkin vahvistui putken päässä valo. Rustam oli pyyteettömästi ja päämäärätietoisesti tehnyt töitä sen eteen, että pääsee Suomeen perheensä luokse. Lokakuun aikana hän pääsi Puolaan, josta ohjasimme hänet lentämään Helsinkiin. Oli hienoa huomata kuinka yhteistyö eri viranomaisien kanssa toimi ja Rustam pääsi vihdoin Suomeen perheensä luokse. 

Hänen saavuttuaan Suomeen, kerroin hänelle, että menee perheensä luokse ja ottaa oman aikansa. Seura ei asettanut mitään aikataulua saapumiselle.

Kävin tapaamassa häntä Turussa ja oli hienoa nähdä, kuinka perhe oli saatettu yhteen. Vielä on matkaa siihen, että saadaan koko perhe Valkeakoskelle mutta työ on käynnissä, Rustam saapui Valkeakoskelle jo aiemmin.

Kuuden kuukauden aikana opin, että Futsal yhdistää lajina ihmisiä, yhteisöjä, perheitä jne yli rajojen.

Futsal connecting people."

#futsalfi #futsalmadmax #futsal