Tiukan pelin ansaittu voitto!

Kuva: Jarno Mäkinen



26 February 2023

Mad Maxin taistoon Riemun kanssa lähdettiin tilastojen valossa varsin tasaisista lähtökohdista. Vuosien mittaan oli kohdattu 16 kertaa ja voitot olivat jakaantuneet tasan. Syksyllä Riemu löylytti kotikentällään Jyväskylässä Maxeja, joten koiralauman hampaankoloon oli varmasti jäänyt roimasti voitotahtoa.

– Peli oli juuri niin tasainen kuin ounastelinkin. Ensimmäinen jakso oli meiltä aika ehjä esitys ja mielestäni ansaitusti 2-0 johdossa päästiin tauolle, kommentoi peliä päävalmentaja Tomi Tuominen.

Ensimmäisen puoliajan maaleista vastasivat Manu Kuisma ja Mika Jussila. Manu Kuisma jatkoi maalintekoa toisella puoliajalla ja ratkaisun ampui Jussilan ja Kuisman esityöstä Matin Ahmadi.

– Toisella jaksolla tuli taas meille tämän kauden tyyliin uskollisena heikompi jakso ja riemu pääsi turhaan peliin mukaan ja tasoihin. Sen jälkeen mentiinkin hetki aika tasaisissa merkeissä ja ehkäpä vastustajan pelaajan ulosajo käänsi pelin meille ja sitä kautta sitten lopun "riski" 5v4 ylivoimalla tuotti meille 3 pisteen iltapäivän. Pelin tavoite siis täyttyi, mutta vielä tässä on tehtävää, että ollaan sitten iskussa kun pääsemme haastamaan top 3 joukkueita puolivälierässä.

Pelissä kolme tehopistettä tehnyt Mika Jussila saavutti 200 liigapisteen rajapyykin.

– Vähän kaksijakoinen peli, melko tasainen. Ekalla jaksolla hyödynnettiin paikat hyvin. Toisella jaksolla päästettiin liian halvoilla maaleilla vieraat mukaan, näitä ei voida pleijareissa yksinkertaisesti antaa tapahtua. Vähän testattiin lopussa rohkeammalla tyylillä ja se tuotti tulosta, pisteet siitä valmennukselle. Varmaan ainakin Turun suunnalta saatiin kavereita.. ns. Ykköskenttä esiintyi mielestäni mallikkaasti, tekeminen oli läpi viikon jo treeneissä lupauksia herättävä, ja nyt saatiin tuotua mukaan myös peliin. Riemun prässi hieman toi väliin vaikeuksia, mutta hoidettiin sekin kunnialla, miettii lauantain peliä vahvat tehot tehnyt Mika Jussila.

Jussilan oma pelivire oli kova. Jussila oli mukana kaikissa Maxien maaleissa.

– En tiedä sen enempää mistä hyvä pelivire johtuu, flunssa saatu melko hyvin selätettyä ja kroppa tuntunut jo jonkin aikaa ihan hyvältä. Tällä kertaa tuli onnistumisia, viikon takaiseen Jyväskylän tekemiseen paljon petrausta, siihen en ollut henkilökohtaisella tasolla tyytyväinen.

– Riemu on hyvä joukkue, mutta sarjataulukko ei valehtele. Siellä on selkeästi vaikea kausi vähän mennyt pään sisälle ja laskee itseluottamusta ratkaisuhetkillä. Tekevät ahkerasti duunia joukkueena ja muutamat hyvät yksilöt siihen kylkeen niin ovat aina yllätysvalmiita. Tulevat kyllä säilymään liigassa, vaikka karsintoihin joutuisivatkin.

Meidän pistemiehet Mad Max – Riemu pelissä

Manu Kuisma 13:19 (Mika Jussila)

Mika  Jussila 18:34 (Eero Kaisto)

Manu Kuisma 24:43 (Mika Jussila)

Matin Ahmadi 39:48 (Manu Kuisma)