Veeti Häätylän matka jatkuu maajoukkuepolulla

Kuva Kalevi Hämäläinen



05 January 2023

Veeti Häätylä ehtii juuri ja juuri palailla kotiin edelliseltä U19 futsalmaajoukkueleiriltä, kun seuraavaa sijoitellaan jo kalenteriin. Nuorten maajoukkueen päävalmentaja Kerkko Huhtanen nimesi torstaina joukkueen seuraavalle leirille. Seuraavalla leirillä 16.-19.1.2023 Eerikkilässä treenaavat nuoret ja futsalin miesten B-maajoukkue yhdessä ja ohjelmassa on myös kaksi keskinäistä harjoitusottelua. Sergio Gargellin nimeämänä B-maajoukkueen leirille osallistuu Maxeista myös Eero Kaisto.

– U19 futsalmaajoukkueessa saa kenttäpelaajatkin kuin myös maalivahdit loistavaa valmennusta ja näistä otan aina oppia kentälle. Maajoukkuetoiminnassa annetaan todella paljon vinkkejä henkilökohtaisille taidoille mitä kehittää. Leireiltä saa aina paljon itsevarmuutta.

– Maajoukkueen kehitysympäristö on todella loistava, meiltä löytyy todella kokeneita valmentajia ja taustajoukkoja. Maajoukkueleireillä on aina positiivinen fiilis kaikilla, kun jollain menee huonosti muut pelaajat aina kannustavat heitä.

Maxien edustus futsalin nuorten maajoukkuetoiminnassa valmennuksen puolella on vahva, maalivahtivalmennuksesta vastaa Juha Ojanperä ja joukkueen valmentajana toimii Maxien päävalmentaja Tomi Tuominen. Myös fysiikkavalmennuksesta vastaava Marko Demidoff kuuluu osaksi maajoukkueen valmennus- ja huoltotiimiä.

– Juha Ojanperä on todella kokenut, ammattitaitoinen ja positiivinen valmentaja. Juhalta saa aina todella hyviä vinkkejä maajoukkueessa, kuin seurajoukkueessakin mitkä auttavat oman pelin kannalta, antaa Häätylä palautetta valmentajalleen.

– Nuorelle pelaajalla hyvä valmennus on mielestäni sellainen, joka uskaltaa antaa pelaajalle palautetta omasta tekemisestään, virheistä aina oppii ja nämä pitää aina muistaa huomioida. Positiivisuus on myös todella tärkeä ominaisuus valmentajalle, kun on kyse nuoremmasta pelaajasta.

– Mad Maxit on todella mukava seura pelata futsalia, joukkueessa on todella kokeneita pelaajia kuten Antti Teittinen ja Tomi Lahtinen. Maxeissä on myös todella positiivista meininkiä treeneissä kuin myös peleissä.

Seuran yhteistyö TP-49:n kanssa tarjoaa pelimahdollisuuksia. TP-49 pelaa Miesten Futsal-Ykköstä.

– TP-49:n kanssa yhteistyö on toiminut hyvin meille nuorille pelaajille, siellä olen muutamia kertoja käynyt pelailemassa maalinsuulla. TP-49:ssä on myös todella hyvää porukkaa ja sinne voi aina mennä iloisin mielin. Mainitsemisen arvoista on myös Eetu Lehto, joka on päässyt paukuttamaan maaliverkkoja tötterölle TP-49:n paidassa.

– Maajoukkueen tukitoimet ovat todella loistava lisä hyvän valmennuksen ohella. Marko Demidoff ja Tuomas Linjamäki pitävät meille aina todella monipuolisia fysiikkatreenejä, Marko Demidoff myös pitää maajoukkueen pelaajille henkilökohtaista tukea fysiikan kehitystä varten.

Nuorten maajoukkueen tavoitteet ovat maaliskuun lopun EM-karsintaturnauksessa Latviassa. Turnaukseen nimetään todennäköisesti kaksi maalivahtia, joten Häätylän pitää vielä jatkaa vahvojen näyttöjen antamista kisamatkan varmistaakseen.

– Omat tavoitteet on totta kai pelata ulkomailla joskus, ensin pitää mennä pienin askelin eteenpäin ja kehittää omia taitoja todella hyvin ja huolellisesti, kuittaa Häätylä vielä haastattelun lopuksi.

Klikkaa tästä Palloliiton uutiseen 5.1.2023