Naisten kausiraportti

15th April 2024

club logo

Futsal Mad Max

Mad Max Naisten historian ensimmäinen kausi Naisten futsal liigassa on tullut päätökseen. Kausi päättyi puolivälierissä Raifua vastaan, jossa otteluvoitot menivät Raisioon 2-0. Kovan taistelun koiralauma kuitenkin vielä ratkaisevassa ottelussa esitti eivätkä päästäneet Raifua helpolla välieriin.
Lopullinen sijoitus Mad Maxin naisilla oli runkosarjan 6. joka on kabinettinousijalle erittäin hieno saavutus.

Nyt taustat sekä pelaajat ovat päässeet käsittelemään päättynyt kautta ja vihdoin saadaan yhteenvetoa myös raportin muodossa.

Ensimmäisenä ääneen pääsevät tämän kauden kapteeniston jäsenet Sanna-Kaisa Rousku, Kiia Immonen ja Tytti-Maria Mikkola:
"Kaudesta jäi hyvä fiilis. Voidaan olla erittäin tyytyväisiä joukkueena tähän kauteen, mutta ensi kaudella halutaan vieläkin enemmän kehittyä ja mennä joukkueena ja yksilöinä eteenpäin.
Ensimmäinen kausi liigassa ja emme ole saavuttanut täyttä potentiaalia, joten varmasti parempaa tullaan näkemään ja tavoitteet tullaan asettamaan vieläkin korkeammalle."

Yleinen tunnelma joukkueessa on koko kauden ollut hyvä ja hienoa nähdä miten koko joukkueen mäxisydän on sykkinyt ja nälkä on kasvanut kauden mittaan menestykselle. Halu kehittyä, menestyä ja vaatia itseltään sekä joukkuekaveriltaan on iso asia tässä porukassa.

Päävalmentaja Jan Holm summaa kulunutta kautta:
"Kausi oli odotetun nousujohteinen kaikin puolin. Taustat kehittyivät suunnitelmallisuudessa ja määrätietoisuudessa, joka luonnollisesti näkyi tuloksissa kentällä. Pelaajat omaksuivat liigan vaatimustason, uskoi joukkueeseen ja teki viikoittain hienoa jälkeä. Olimme jopa yllättävän kypsä joukkue tekemään tasaista jälkeä päävastustajiamme vastaan ja lisäksi otimme mukavasti pisteitä vielä tällä kaudella meitä kovemmilta joukkueilta.

Ensi kaudella lähdemme toteuttamaan entistä kovemmin asioita joukkueen vahvuuksilla. Tavoitteena on rakentaa vahvempi peli-identiteetti, jonka varaan voimme rakentaa menestystä. En odota yhtään helpompaa kautta ensi kaudesta vaan päinvastoin. Ensi kaudella emme ole enää tuntematon kabinettinousija, joten kuuden sakkiin runkosarjassa pääseminen vaatii vähintään saman verran kuin tällä kaudella. Yhteen lauseeseen jos fiilikset pitää koota niin olen äärimmäisen ylpeä tämän kauden saavutuksista ja kovalla innolla odotan jo ensi kauden mahdollisuuksia päästä näkemään mihin tämä joukkue yltää."

Uutena pelaajanroolista valmennustiimiin siirtynyt fysiikkavalmentaja Oona Konttinen kommentoi kulunutta kautta ja odotuksia tulevaan:
"Päälimmäisenä mielessä on ylpeys tästä jengistä. Ylitimme varmasti monen odotukset, mutta tärkeintä kauden alusta asti oli usko omaan tekemiseen ja se toteutui.

Fysiikkavalmennuksen näkökulmasta lähtökohdat eivät olleet kabinettipaikan johdosta optimaalisimmat, sillä valmistautumisen liigakauteen pääsimme aloittamaan vasta loppukesästä. Tästä huolimatta lähdimme paiskimaan heti töitä fysiikkaharjoittelun osalta lajiharjoitusten ohella. Olen tyytyväinen siitä mille tasolle pääsimme tälläisellä aikataululla ja resursseilla. Uskon kuitenkin että meillä on vielä paljon annettavaa mitä tulee fyysiseen puoleen ja tulevaan kauteen valmistautuminen yksilötasolla onkin jo aloitettu. "

Koko kautta ei oltaisiin edes päästy aloittamaan ilman Mad Maxin timanttista taustajoukkoa, johon kuului Esa Heritty, Johanna Tuominen, Jussi Tuominen, seuran puheenjohtaja Jukka Kastelvuo sekä paljon muita vapaaehtoisia. He mahdollistivat kovalla työllä, että paikka Naisten futsal liigassa saadaan myös nopealla aikataululla.

Joukkueenjohtajan paikan tälle kaudelle täydentänyt Esa Herityn fiiliksiä kaudesta:
"Vaikka valmistautumisemme kauteen jouduttiin tekemään tiukalla aikataululla, niin onnistuimme todistettavasti kasaamaan liigatasoisen joukkueen. Äärimmäisen sitoutuneen ja nälkäisen rungon päälle onnistuimme löytämään loistavat täsmähankinnat, jotka sopivat sekä sopeutuivat joukkueeseen erinomaisesti. Äärimmäisen hienoa oli nähdä myös omien junioreiden läpimurto liigatasolla.

Tulevaan kauteen pääsemmekin lähtemään luottavaisin mielin, sillä meillä on jo kasassa liigatason runko ja iloksemme myös imua joukkueeseen vaikuttaisi olevan oikein mukavasti. Verkot on siis vesillä ja sopimusneuvottelut jo tässä kohtaa vuotta hyvässä vauhdissa."

Manageri Jussi Tuominen täydentää taustajoukkojen fiiliksiä:
"Ensimmäinen liigakausi toi mukanaan paljon uusia huomioitavia asioita ja työmäärää, onneksi joukkueenjohtoon oli jo sovittuna ennen kauden alkua vahvistuksia, niin homma klaarattiin. Liigatasolla meritoitunut taustavaikuttaja ja seuran puheenjohtaja Kastelvuon Jukka oli korvaamaton apu varsinkin alkukaudesta kiireellä tulleiden muutosten takia."


Lopuksi haluamme kiittää suuresti kaikkia tukijoita, sponsoreita, vapaaehtoisia ja kannustajia. Ilman teitä ei olisi meitä. Nähdään taas ensi kaudella!


pst. Pysykää kuulolla, koska pian tulee hienoja uutisia liittyen tulevaan kauteen!


image